مشاوره چگونگی ارائه انواع اظهارنامه های مالیاتی شرکت ها و اشخاص

مشاوره چگونگی ارائه انواع اظهارنامه های مالیاتی شرکت ها و اشخاص

مشاوره چگونگی ارائه انواع اظهارنامه های مالیاتی:

مشاوره جهت ارائه اظهارنامه های مالیاتی در مالیات یار، به صورت کاملا اصولی و کاربردی به صاحبان کسب و کارها ارائه می گردد.

مهم نیست چه کسب و کاری دارید، چرا که هر نوع درآمد و ثروتی شامل مالیات می شود. پس عدم اطلاع از قوانین میتواند ضرر مالی هنگفتی به شما بزند.

اظهارنامه ها یکی از تکالیف مالیاتی است که هر شخص حقیقی یا حقوقی می بایست انجام دهد.

اظهارنامه مالیاتی، فرمی است که به منظور اظهار درآمدها ، هزینه ها ، دارایی ها ، بدهی ها ، سرمایه، معافیت های مالیاتی، اشخاص مشمول مالیات، بخشودگی مالیاتی و همچنین اطلاعات هویتی و مکانی اشخاص حقیقی و حقوقی توسط کارفرما تهیه و به سازمان امور مالیاتی ارائه می گردد.

ارسال هر گونه اظهارنامه به اداره امور مالیاتی می بایست از طریق سامانه www.tax.gov.ir صورت پذیرد انواع اظهارنامه های مالیاتی در این سایت موجود می باشد که لازم است مطابق همان نمونه ها، تهیه و ارائه گردد. که برای تهیه و ارائه انواع اظهارنامه های مالیاتی نیاز به تخصص و تجربه کافی در این زمینه می باشد.

برابر قانون مالیاتهای مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده،در ایران اظهارنامه های مالیاتی مختلفی وچود دارد، که در زیر مختصربه آنها اشاره می نمایم:

انواع اظهارنامه های مالیاتی و مهلت ارائه به سازمان امور مالیاتی
ردیف اظهارنامه ماده قانون مهلت ارائه
۱ اظهارنامه ارث ۲۶ یکسال پس از فوت
۲ اظهارنامه وقف ۳۹ ۳ ماه بعد از عقد قرارداد
۳ اظهارنامه مشاغل ۵۷ تا پایان خرداد ماه سال بعد
۴ اظهارنامه سالانه درآمد املاک (اجاره) ۸۰ تا آخر تیر ماه سال بعد
۵ اظهارنامه نقل و انتقال املاک ۸۰ تا ۳۰ روز بعد از عقد قرارداد
اظهارنامه نقل و انتقال املاک ۸۰ تا ۳۰ روز بعد از عقد قرارداد
۶ اظهارنامه حقوق ۸۸ تا ۳۰ روز بعد از پرداخت حقوق
۷ اظهارنامه مشاغل گروه ۳ ۱۰۰ تا پایان خرداد ماه سال بعد
۸ اظهارنامه شرکت ها و موسسات ۱۱۰ تا ۴ ماه بعد از پایان سال مالی
۹ اظهارنامه انحلال شرکت ها قبل ۱۱۴ قبل از تشکیل مجمع عمومی انحلال
اظهارنامه انحلال شرکت ها  بعد ۱۱۶ تا ۶ ماه بعد از پایان انحلال شرکت
۱۰ اظهارنامه درآمد اتفاقی ۱۲۶ تا ۳۰ روز از تاریخ تحصیل مال
۱۱ اظهارنامه اصلاحی ۲۲۶ ظرف یکماه از تاریخ آخرین مهلت ارائه اظهارنامه
۱۲ اظهارنامه صورت معاملات فصلی ۱۶۹ تا ۴۵ روز بعد از پایان هر فصل
۱۳ اظهارنامه ارزش افزوده– عادی ۲۱ تا ۱۵ روز بعد از پایان هر فصل
اظهارنامه ارزش افزوده- سوخت
اظهارنامه ارزش افزوده- دخانیات
اظهارنامه ارزش افزوده- آلایندگی
اظهارنامه ارزش افزوده- شماره گذاری خودرو
اظهارنامه ارزش افزوده- ماده ۷۳
اظهارنامه ارزش افزوده-  عوارض پسماند
۱۴ اظهارنامه مالیات سالانه خودرو در پایان هر سال
حتما بخوانيد:  مشاوره مالیات مشاغل بصورت تضمینی

اظهارنامه ارث:

وراث موظفند ظرف یک سال از تاریخ فوت متوفی، اظهارنامه ای حاوی کلیه اطلاعات ماترک متوفی با تعیین ارزش همه دارائی ها و بدهی ها ، روز و زمان فوت را به سازمان امور مالیاتی،ارائه نمایند.

اظهارنامه وقف، حبس، نذر:

اظهارنامه ای است که متولی موقوفه یا حبس و نذر کننده یا وصی باید در آن مشخصات و ارزش مال مورد حبس و نذر و وصیت و وقف را پس از وقوع عقد، ذکر و به اداره امور مالیاتی تسلیم نمایند.

اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل:

اظهارنامه ای است که طی آن صاحبان مشاغل اقدام به بیان وضعیت درآمد و هزینه های خود می کنند.

اظهارنامه معافیت از مالیات سالانه مستغلات (اجاره):

اظهارنامه ای است که اشخاص حقیقی برای درآمد اجاره خود می بایست به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند.

اظهارنامه مالیات بر درآمد املاک:

مودیان مالیاتی مکلف اند نسبت به معاملات (خرید و فروش) که روی املاک خود انجام می دهند اظهارنامه ای، تنظیم و به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند.

اظهارنامه حقوق

اظهارنامه ماده ۱۰۰

اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی:

اشخاص حقوقی مکلف اند اظهارنامه و ترازنامه و حساب های سود و زیان خود را به اداره امور مالیاتی، تسلیم و مالیات متعلقه را پرداخت نمایند.

اظهارنامه حاوی صورت دارایی و بدهی شخص حقوقی در مقطع انحلال:

مدیران شخص حقوقی وظیفه دارند اظهارنامه ای، حاوی صورت بدهی ها و دارایی های شرکت در هنگام انحلال آن شرکت ارائه دهند.

اظهارنامه مالیاتی آخرین دوره عملیات شخص حقوقی:

اظهارنامه تنظیم شده توسط مدیران تصفیه شرکت مربوط به آخرین دوره عملیاتی شخص حقوقی.

اظهارنامه مالیاتی برآوردی:

سازمان امور مالیاتی در مواردی که مالیات دهنده خود اقدام به تسلیم اظهارنامه مالیاتی ننماید راساً اظهارنامه ای را برای مودی مالیاتی، تنظیم خواهد کرد که به آن اظهارنامه مالیاتی برآوردی می گویند.

اظهارنامه مالیاتی اصلاحی:

اظهارنامه ای است که در صورت وجود اشتباه در در ترازنامه یا حسابهای سود و زیان مودی برای اصلاح اظهارنامه اول تنظیم می شود.

صورت معاملات فصلی

اظهارنامه های ارزش افزوده

اظهارنامه سالانه خودرو

مشاوره جرائم عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی  کدامند ؟

مشاوره درخصوص جرائم مالیاتی، به شرح زیر می باشد:

  • درصورتی‌که تکالیف مالیاتی اشخاص (حقیقی- حقوقی) در موعد مقرر انجام نشود، مشمول جرایم غیر قابل بخشش خواهند شد. طبق ماده ۱۹۲ قانون مالیات های مستقیم جریمه عدم ارائه اظهارنامه برای و اشخاص حقیقی و حقوقی معادل ۳۰% درصد نسبت به مالیات متعلقه می باشد که غیر قابل بخشش است.
  • جریمه پرداخت ننمودن مالیات در صورتی که اظهارنامه ارائه داده و نداده باشند ماهیانه ۲.۵% مالیات متعلقه می باشد.
حتما بخوانيد:  دادرسی مالیاتی چیست ؟

مشاوره اصلاح اظهارنامه مالیاتی:

مشاوره در خصوص اصلاح اظهار نامه های ارسالی به سازمان امور مالیاتی شامل ۳ نوع می باشد:

اگر شخصی در اظهارنامه خود دچار اشتباه گردد می بایست با آگاهی و درایت اظهارنامه خود را اصلاح نموده و به سازمان ارسال نماید.و انواع اظهارنامه ها از نظر ماهیت به شرح زیر می باشند:

  • اظهارنامه اصلی
  • اظهارنامه الحاقی
  • اظهارنامه اصلاحی

مشاوره ارائه اظهارنامه اصلی:

اولین اظهارنامه ارسالی به سازمان امور مالیاتی را اظهارنامه اصلی گویند.که زمان ارسال اظهارنامه برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است :

  • زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی: زمان ارسال اظهارنامه اصلی این اشخاص از ابتدای سال بعد تا پایان خردادماه می باشد.
  • زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی: زمان ازسال اظهارنامه اشخاص حقوقی تا ۴ ماه بعد از پایان دوره مالی شرکت می باشد.

مشاوره ارائه اظهارنامه الحاقی:

اگر در بازده زمانی یاد شده (فرصت قانونی ارسال اظهارنامه) بعد از ارسال اظهارنامه اصلی، چنانچه نیاز به تغییرات در اظهارنامه عملکرد بود، موارد مورد نیاز را ویرایش کرده و مجددا اظهارنامه ارسال می نمایم. به این اظهار نامه، اظهارنامه را اظهارنامه الحاقی گویند.

در این صورت اظهارنامه الحاقی دقیقاً جانشین اظهارنامه اصلی می گردد. محدودیتی در ارسال اظهارنامه الحاقی وجود ندارد.

مشاوره ارائه اظهارنامه اصلاحی:

اما در صورتیکه بعد از پایان موعد قانونی (فرصت ارسال اظهارنامه) نیاز به اصلاحات در اظهارنامه بود، از زمان اتمام فرصت قانونی ارسال اظهارنامه تا یک ماه بعد می توانیم اظهارنامه اصلاحی را ارسال نماییم.

نکته: البته توصیه نمی شود از اظهارنامه اصلاحی استفاده شود مگر در شرایطی خیلی خاص و فقط با داشتن ایراد شکلی می توان از این اظهارنامه استفاده نمود.

چگونه عدم فعالیت خود را به اداره مالیات اعلام نماییم؟

برای اعلام عدم فعالیت خود به سازمان امور مالیاتی لازم است، اظهارنامه عدم فعالیت چه برای اشخاص حقیقی و حقوقی که در یک یا چند دوره فعالیت ندارند ارائه می گردد.

اظهارنامه عدم فعالیت اشخاص حقیقی:

درصورتیکه اشخاص حقیقی بعد از انجام فعالیت خود بطور موقت کسب و کار خود را متوقف نماید می بایست اظهارنامه عدم فعالیت ارائه دهد.

اظهارنامه عدم فعالیت اشخاص حقوقی:

درصورتیکه شخص حقوقی پس از ثبت شرکت هیچ گونه فعالیتی نداشته،یا اینکه یطور موقت فعالیت نداشته باشد باز هم باید اظهارنامه عدم فعالیت تهیه نموده و دفاتر خود را پلمپ و سفید نگهداری نماید.

خود اظهاری مالیاتی یعنی چه؟

کارفرما دقیق تر از هرکس از درآمدها و هزینه های خود اطلاع دارد. واظهار مالیاتی مود مالیات ابراز) به وسیله تسلیم اظهارنامه صورت می گیرد.

اظهارنامه فرم الکترونیکی مخصوصی است که از طرف سازمان امور مالیات، تهیه و در اختیار اشخاص مشمول مالیات قرار می گیرد.

افراد باید با داشتن کد اقتصادی اطلاعات خود را از طریق پیش ثبت نام در درگاه سامانه مالیاتی وارد نموده و اقدام به دانلود اظهار نامه مالیاتی می نمایند.

حتما بخوانيد:  مشاوره مالیات بر خانه های خالی

در این روش اشخاص حقیقی یا حقوقی باید میزان مالیات خودرا به صورت واضح بیان نموده به گونه ای که هیچ گونه شک و شبهه ای در آن وجود نداشته باشد. کارشناسان سازمان امور مالیاتی پس از بررسی مدارک ارسالی توسط شخص و اطمینان از صحت مدارک ارسالی و عدم تخلف از قوانین مالیاتی مالیات ابراز شده را می پذیرند.

سال مالیاتی یعنی چه؟

سال مالیاتی معادل یک سال شمسی است که از اول فروردین هر سال شروع و به آخر اسفند همان سال ختم می‌شود.

تعریف سال مالیاتی اشخاص حقیقی مشمول مالیات سال مالی آن‌ها تا ۳/۳۱ سا ل بعد تا آخر خرداد سال بعد می باشد.

-تعریف سال مالیاتی اشخاص حقوقی مشمول مالیات، احتمال دار که سال مالی آنها منطبق با سال مالیاتی باشد یا اینکه به موجب اساسنامه با سال مالیاتی مطتبقت ننماید، درآمد سال مالی آن‌ها به جای سال مالیاتی مبنای محاسبه مالیات قرار می‌گیرد.

مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی حداکثر تا پایان چهار ماه شمسی پس از سال مالی است ( عموما تا ۳۱ /۴ تیرماه) سال بعد می باشد. ولی در رابطه با اشخاص حقوقی که سال مالی آنها به موجب اساسنامه‌شان با سال مالیاتی تطبیق نمی‌کند، ملاک تعیین میزان مالیات، سالِ مالی آن شرکت است.

رسیدگی به پرونده مالیاتی چقدر زمان می برد؟

رسیدگی به پرونده مالیاتی در طی یک مدت زمان خاص یا به اصلاح “مرور زمان مالیاتی”، و در بازه زمانی مشخصی رسیدگی می شود، که طبق قانون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی فقط در این زمان مجاز به رسیدگی و ارائه برگ تشخیص مالیاتی می باشد، در این مدت زمان تعیین شده  مالیات اشخاص را شناسایی و به آنها ابلاغ می نماید، و پس از گذشت مدت زمان قانونی این اجازه ازسازمان سلب می شود، و دیگر نمی تواند مالیات تشخیصی را به فرد ابلاغ نمایید. که برای رسیدگی دو حالت وجود دارد

  • حالت اول: درصورتیکه فرد اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مقرر به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد:رسیدگی به پرونده مالیاتی یا به اصلاح “مرور زمان مالیاتی”، بازه زمانی است که، طبق قانون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی مجاز است که  مالیات اشخاص را شناسایی و به آنها ابلاغ نماید، که پس از گذشت مدت زمان قانونی این اجازه از او سلب می شود.و دیگر نمی تواند مالیات تشخیصی را

درصورتیکه فرد اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مقرر به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد، سازمان از انتهای مدت ارائه اظهارنامه تا ابلاغ برگ تشخیص فقط ۱ سال فرصت رسیدگی دارد.

  •  حالت دوم:در صورتیکه فرد اظهارنامه خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه ندهد:

در حالت دوم در صورتیکه فرد اظهارنامه خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه ندهد، سازمان می تواند تا ۵ سال بعد از پایان اتمام مهلت ارائه اظهارنامه به پرونده رسیدگی نماید.

نکته: البته این مدت زمان در مورد پروند ه مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ سال می باشد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button